Τετρακτίς στούντιο - Εργαστήριο κεραμικής
Τετρακτίς στούντιο

Κεραμικά

Αρχική Μαθήματα Παρενθέσεις

Όταν έπαιζα μικρός με το χώμα, ανακατεύοντάς το με νερό και δίνοντάς του σχήματα, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί θύμωνε η μαμά μου. Ήταν ένα μυστήριο!

Όταν ξαναέπιασα στα χέρια μου πηλό, 24 χρόνων πια, ένοιωσα ότι βρήκα αυτό που είχα χάσει. Το υλικό που σε προκαλεί να γίνεις “πλάστης”.  Το στοιχείο που μόνο με τη χρήση και των τριών άλλων (νερό, αέρας, φωτιά) παίρνει την ολοκληρωμένη τελική μορφή του. 
Πριν καν τελειώσω τις σπουδές, είχα ξεκινήσει να δουλεύω και να πειραματίζομαι με στοιχειώδη εξοπλισμό. 
Όταν το 1987 άνοιξα το εργαστήριο, η Κεραμική έγινε για μένα τρόπος ζωής.  Μια συνεχής αναζήτηση, με εκπλήξεις ευχάριστες και δυσάρεστες, ένα ατέλειωτο παιχνίδι με υλικά και τεχνικές.

Η ομορφιά της κεραμικής ξεκινά από τις πολλές διαφορετικές τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς. Τεχνικές που απαιτούν πολύχρονη εξάσκηση στον τροχό, στη γλυπτική, στη σύνθεση.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν τόσες τεχνικές, όσοι και οι κεραμίστες.

Δουλεύω με πολλές τεχνικές, όπως δείχνει και η ποικιλία των έργων μου, τόσο στην κατασκευή όσο και στη διακόσμηση και στα υαλώματα. Με πηλούς διαφορετικών ειδών, ανάλογα με το αντικείμενο και τις απαιτήσεις της κατασκευής.

Με τον τροχό τις στρογγυλές φόρμες, στο χέρι τα γλυπτά, με φύλλο τις πλάκες, με μικτές τεχνικές τις σύνθετες κατασκευές. Σε κάποια έργα χαράζω σχέδια που χρωματίζω με πηλούς διαφορετικών χρωμάτων ή με πατίνες από μίγματα οξειδίων. Χρησιμοποιώ μπαντανάδες (πηλούς σε ρευστή κατάσταση) διαφόρων ειδών, για χρωματισμό και για ιδιαίτερα εφέ, ενώ συχνά φτιάχνω και τα υαλώματα με πρώτες ύλες και οξείδια.

Στο ψήσιμο επίσης εφαρμόζω διάφορους τρόπους και θερμοκρασίες ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλω.

Σελίδα « < 1 2 > »
© 2018 ΤΕΤΡΑΚΤΙΣ studioΑΡΧΙΚΗΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΡΟΥΣΤΑΚΕΡΑΜΙΚΑΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣΜΑΘΗΜΑΤΑΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣΤΟΠΟΘΕΣΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
000672643 ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ