Τετρακτίς στούντιο - Χειροποίητα επιτραπέζια παιχνίδια
Τετρακτίς στούντιο

Βασιλικό Παιχνίδι της Ούρ

Το Βασιλικό παιχνίδι της Ούρ αναφέρεται σε δύο παιχνίδια που βρέθηκαν σε Βασιλικούς τάφους στην Ούρ, από τον Leonard Woolley το 1920. Τα δύο αυτά παιχνίδια χρονολογούνται από την Πρώτη Δυναστεία της Ούρ, πριν το 2600 π.χ., έτσι κάνουν το Βασιλικό Παιχνίδι της Ούρ ίσως το παλαιότερο είδος παιχνιδιού που έχει βρεθεί ποτέ. Ενα από τα δύο αυτά παιχνίδια εκτίθεται στις συλλογές του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο.
Επίσης, πρόσφατες ανασκαφές ενός σετ παιχνιδιού 60 κοµµατιών στην “Καµµένη Πόλη” στο Ιράκ δείχνουν ότι ένα πολύ παρεµφερές παιχνίδι υπήρχε πριν 5000 χρόνια, που υποδεικνύει την προέλευση του σετ της Ούρ.
Οι κανόνες του παιχνιδιού όπως παιζόταν δεν είναι γνωστοί, αλλά υπάρχει µια αξιόπιστη αναδόµηση του τρόπου παιξίµατός του βασισµένη στη σφηνοειδή πινακίδα της Βαβυλωνίας µε προέλευση από το 177 - 176 π.χ.
Το παιχνίδι αυτό είναι κεραμικό, χειροποίητο, βαμμένο με μπαντανάδες (πηλούς σε ρευστή κατάσταση) και ψημένο σε υψηλή θερμοκρασία. Αποτελείται από το κουτί - πίνακα, 14 πούλια, ένα τετράπλευρο ζάρι και βιβλίο με τους κανόνες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Διαστάσεις: μήκος 29cm, πλάτος 13 cm, ύψος 6cm, βάρος 2,4kg.

Παιχνίδια του Κόσμου

Αρχική Μαθήματα Παρενθέσεις
Βασιλικό Παιχνίδι της Ούρ Βασιλικό Παιχνίδι της Ούρ Βασιλικό Παιχνίδι της Ούρ Βασιλικό Παιχνίδι της Ούρ Βασιλικό Παιχνίδι της Ούρ
Price: 340 €Άμεσα διαθέσιμο Αγορά
© 2018 ΤΕΤΡΑΚΤΙΣ studioΑΡΧΙΚΗΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΡΟΥΣΤΑΚΕΡΑΜΙΚΑΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣΜΑΘΗΜΑΤΑΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣΤΟΠΟΘΕΣΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
000652485 ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ