Τετρακτίς στούντιο - Κρουστά μουσικά όργανα
Τετρακτίς στούντιο

Κρουστά

Αρχική Μαθήματα Παρενθέσεις
Κατασκευή κρουστών

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Δουλεύω κυρίως με λευκούς, stoneware πηλούς που έχουν σαμώτ και μπορώ να δώσω άγρια υφή εξωτερικά, ώστε να μην γλιστρά το όργανο από τα χέρια. Επιπλέον το λευκό χρώμα πηλού δέχεται εύκολα χρωματικές επεμβάσεις. Με Κρητικό μπεζ πηλό κατασκευάζω κυρίως τις στάμνες (udu drums) οι οποίες πρέπει να είναι πολύ λεπτές. Ο πηλός αυτός έχει την κατάλληλη πλαστικότητα έτσι ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δουλεύω στον τροχό και η κάθε φόρμα έχει μια μοναδικότητα που επιδρά στη διαμόρφωση του ηχητικού αποτελέσματος.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο σχεδιασμός, ώστε σε κάθε φάση να μπορούν να γίνουν οι κατάλληλες επεμβάσεις, στη διακόσμηση, το σχηματισμό των ζωνών για το δέσιμο του δέρματος, το ύψος τοποθέτησης των υποδοχών του ηλεκτρικού συστήματος και κάθε άλλη λεπτομέρεια. Κάθε τι έχει τη δική του επίδραση στο αποτέλεσμα. Το πάχος κατασκευής, το άνοιγμα που θα τοποθετηθεί το δέρμα, το σχήμα του χώρου αντήχησης, το ύψος που βρίσκεται το στενότερο σημείο του οργάνου, η διάμετρος του στενότερου σημείου σε αναλογία με το χώρο αντήχησης, το μήκος της εξόδου του ήχου και το άνοιγμά της, αλλά και το βάθος των αυλακώσεων στο εσωτερικό του οργάνου αποτελούν κάποιες από τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την κατασκευή ενός οργάνου.Οι συνδυασμοί είναι ατέλειωτοι όπως και η ποικιλία ήχων.

Όλη η διαδικασία της κατασκευής, από την αρχή ως το τέλος, μοιάζει με ιεροτελεστία, απαιτεί χρόνο και υπομονή, ενώ ο τρόπος επέμβασης σε κάθε φάση καθορίζει σε ανάλογο βαθμό κάτι από τον τελικό χαρακτήρα του οργάνου.

Σελίδα « < 1 2 3 4 5 > »
© 2018 ΤΕΤΡΑΚΤΙΣ studioΑΡΧΙΚΗΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΡΟΥΣΤΑΚΕΡΑΜΙΚΑΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣΜΑΘΗΜΑΤΑΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣΤΟΠΟΘΕΣΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
000652482 ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ