Τετρακτίς στούντιο - Κρουστά μουσικά όργανα
Τετρακτίς στούντιο

Κρουστά

Αρχική Μαθήματα Παρενθέσεις
Κατασκευή κρουστών

Έτσι το κάθε όργανο είναι μοναδικό και ιδιαίτερο, καθώς ο συνδυασμός των λεπτομερειών κατασκευής του δεν επαναλαμβάνεται, ενώ ταυτόχρονα παράγει πάντα ένα διαφορετικό ηχητικό αποτέλεσμα. Κάθε φορά μία αλλαγή σε μία λεπτομέρεια είναι ένα νέο πείραμα και πάντα ανυπομονώ να ακούσω πως θα ηχεί. Συχνά παίρνω μία φόρμα, ένα σχήμα και το αναπτύσσω σε διάφορες παραλλαγές και πάντα τα αποτελέσματα είναι ενδιαφέροντα. Κάποιες φορές η απόδοση κάποιων οργάνων μειώνεται, αλλά αυτό με βοηθά να βρίσκω τα όριά τους.
Στην επόμενη φάση γίνεται το χάραγμα των σχεδίων και μετά το στέγνωμα, ο πρώτος χρωματισμός με μπαντανάδες (πηλούς σε ρευστή κατάσταση). Μετά γίνεται το πρώτο ψήσιμο. Ακολουθεί η δεύτερη φάση χρωματισμού με μίγμα μπαντανά και γυαλιού και το δεύτερο ψήσιμο. Σε κάποια όργανα χρησιμοποιώ υαλώματα που κατασκευάζω ο ίδιος, με τα οποία βάφω ολόκληρη την εξωτερική επιφάνεια.

Σε άλλα όργανα χρησιμοποιώ άλλες διακοσμητικές τεχνικές, όπως πατίνες (μίγμα οξειδίων μετάλλων, πηλού και γυαλιού) για το βάψιμο με δεύτερο ψήσιμο, ή χρωματισμό με μπαντανάδες και ψήσιμο μια φορά σε ψηλή θερμοκρασία. Ο χαραχτήρας του κάθε οργάνου συνήθως προδιαθέτει για τον τρόπο, το στυλ και την τεχνική διακόσμησης και βαψίματος. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιώ για την κατασκευή των σμάλτων και των χρωμάτων, είναι απόλυτα ασφαλείς και δεν περιέχουν μόλυβδο, κάδμιο, βάριο, βόριο ή άλλα τοξικά υλικά.

Ακολουθεί η φάση τοποθέτησης του δέρματος και του ηλεκτρικού συστήματος (στα μικρά όργανα δεν τοποθετώ ηλεκτρικό σύστημα για να έχουν πιο προσιτό κόστος).

Σελίδα « < 1 2 3 4 5 > »
© 2018 ΤΕΤΡΑΚΤΙΣ studioΑΡΧΙΚΗΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΡΟΥΣΤΑΚΕΡΑΜΙΚΑΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣΜΑΘΗΜΑΤΑΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣΤΟΠΟΘΕΣΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
000652484 ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ