Τετρακτίς στούντιο - Κρουστά μουσικά όργανα
Τετρακτίς στούντιο

Κρουστά

Αρχική Μαθήματα Παρενθέσεις
Κατασκευή κρουστών

Το δέρμα πρέπει να επιλεγεί ανάλογα με τον τύπο του οργάνου, γιατί το πάχος και η υφή του πρέπει να ταιριάζουν με το συνδυασμό των χαρακτηριστικών της φόρμας.

Γίνεται η κατάλληλη προεργασία, τέντωμα και κόλλημα του δέρματος πάνω στο όργανο. Η κόλλα που χρησιμοποιώ είναι ένα μίγμα που εμποδίζει το λιγότερο δυνατόν τη μετάδοση των κραδασμών από το δέρμα στο σώμα του οργάνου.
Το κεραμικό, ανάλογα με τον τύπο του πηλού και το ψήσιμό του, συντονίζεται με το δέρμα και παράγει κραδασμούς που συμβάλλουν στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Έτσι σε κάποια όργανα αποφεύγω να βάλω τρέσα στο σημείο που έχει κολληθεί το δέρμα για τον ίδιο λόγο.

Σε κάποια όργανα επίσης χρωματίζω το δέρμα ανάλογα με το χρώμα του κεραμικού, με φυτικές χρωστικές ουσίες (νερό βρασμένο από παντζάρια, ραδίκια, κρεμμύδια κλπ).

Το ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης του δέρματος που τοποθετώ σε κάποια όργανα, εξασφαλίζει τη διατήρηση του ηχητικού τόνου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, καθώς το φυσικό δέρμα επηρεάζεται από τη θερμοκρασία και την υγρασία της ατμόσφαιρας. Το σύστημα αυτό είναι σύμφωνο με το πρότυπο ΕΝ-60598-1. Τα εξαρτήματα και η τοποθέτησή τους ακολουθούν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια.

Σελίδα « < 1 2 3 4 5 > »
© 2018 ΤΕΤΡΑΚΤΙΣ studioΑΡΧΙΚΗΠΑΙΧΝΙΔΙΑΚΡΟΥΣΤΑΚΕΡΑΜΙΚΑΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣΜΑΘΗΜΑΤΑΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣΤΟΠΟΘΕΣΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
000652484 ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ